NOVĚ: ZRNKOVÁ KÁVA NA PRODEJ

Chutnala Vám u nás káva?
Nově si můžete u nás koupit s sebou zrnkovou kávu od Coffee source. Právě máme k prodeji následující druhy káv:

Ethiopia Idido Yirgacheffe
  • popis: Sladká a zároveň čistá v chuti. Idido je velmi precizně zpracovaná káva, která je balená po malých množstvích a i nepražená voní sladce a příjemně. Zelená zrna byla ihned vyprodána a my jsme rádi, že můžete nyní tuto skvělou námi napraženou kávu ochutnat.
  • metoda zpracování: natural
  • chuťový profil: sušené švestky, červený grapefruit, čokoláda
  • acidita: nízká
Ethiopia Kelloo lot 1
  • popis: Další ze skvělých etiopských káv pochází z místní komunity Werka v oblasti Guji (Sidamo). Tato káva nás nadchla pro svou balanci a čisté tělo (to znamená, že v kávě nejsou žádné nepříjemné pachutě). V chuti nám připomíná broskve a květiny a po dopití zanechává na jazyku příjemně doznívající sladkost. 
  • metoda zpracování: promytá
  • chuťový profil: na začátku chuť broskve s čajovým charakterem, třešňový květ
  • acidita: střední
Kenya AA Baragwi (Thimu)
  • popis: Káva pochází z oblasti Kirinyaga, která leží na jihu od Mt. Kenya. Farmářská kooperativa Baragwi sdružuje 750 farmářů, kteří vyprodukují ročně přibližně 450 tun kávových třešní. Plantáže se nacházejí na živiny bohaté, vulkanické půdě. Káva je zpracovaná plně promytou metodou, a to vodou z řeky Tana a přírodně sušená na afrických postelích ze síťoviny.
  • metoda zpracování: promytá
  • chuťový profil: černý rybíz, angrešt, hnědý cukr
  • aciditia: vysoká
Kenya AA Gikaru Farmers (Muthutu-ini)
  • popis: Káva pochází z oblasti Nyeri, jižní části proslulé hory Mt. Kenya. Farmářská kooperativa Gikaru vypěstuje 500 tun kávových třešní ročně. Plantáže se nacházejí na živiny bohaté, vulkanické půdě. Káva je plně promytá vodou z řeky Tana a přírodně sušená na afrických postelích ze síťoviny.
  • metoda zpracování: promytá
  • chuťový profil: svěží chuť, černý rybíz, limeta
  • acidita: vysoká
Costa Rica Cristian Monge - micro mil
  • metoda zpracování: natural
  • chuťový profil: sušené švestky, granátové jablko, mandle
  • acidita: nízká
Colombia La Esperanza
  • popis: Chuť této kávy je velmi komplexní a bohatá. Káva má silné tělo ve kterém dominují chutě kakaa a višní s příjemným citrusovým dozníváním v závěru
  • metoda zpracování: promytá
  • chuťový profil: višně, kakao, citrusy v závěru
  • acidita: nízká/střední


TIP: Nejlepší dáreček pod stromeček :-)

Michaela Prouzová

INSTAGRAM